Joululoman alkajaisiksi länttäsin lattiat paikalleen. Ne ovat kuviollista kontaktimuovia. Pitkään mietin oikean puulattian laittamista, mutta ajattelin että nyt teen näin vähän helpommalla. Ihan hyvännäköiset lattiathan noista tuli, vaikka joku voisi sanoa että kuviot on liian suuret nukkekotiin. Ja tokihan puusta tai vaikkapa pahvista olisi saanut ehkä näyttävämmän lankkukuosisen lattian, mutta enpä nyt sellaista hakenutkaan.

1175850.jpg1175852.jpg

Keittiöön tuli lisäksi laattakuvioinen kontaktimuovi, ja kylppäriin sini-kultaista "laattaa". Melamiinilevyssä tuo kontaktimuovi pysyy tosi hyvin kiinni.

1175862.jpg

Olin jo alusta asti päättänyt, että minun nukkekotiin tulee kyllä sähköt! No, aiempaa kokemusta moisesta touhusta ei ollut, eikä kyllä vieläkään ole kovin paljoa, joten huomasin heti alkuun että olin valinnut väärän työjärjestyksen.

Tapetoinnin aloitin alimmaisen kerroksen aulasta/porrashuoneesta, jonne tulee kattokruunu, kaksi seinävalaisinta ja lattiavalaisin. Olen miettinyt sitäkin, että tuleeko valaisimia liikaa, mutta toisaalta, eihän niitä kaikkia ole pakko sitten polttaa yhtä aikaa. Johdot pyrin vetämään tapettien alla joko samassa tai viereisessä huoneessa, ja listojen takana. Kattokruunujen johdot jää nyt toistaiseksi näkyviin siltä osin kun ne menee keskellä kattoa. Katsotaan, millaisen kattomateriaalin joskus laitan.

1175866.jpg

1175869.jpg

Samalla laitoin sitten ovia ja ikkunoita paikalleen. Nämäkin olen ostanut valmiina, minä taidan olla paremminkin keräilijä, kuin itse tekijä, vaikka aionkin sitten näperrellä pikkuesineitä itsekin.

1175856.jpg

Tässä on näkymä makuuhuoneen pariovesta ylä-aulan kautta kylppäriin. Näitä ovia ei ole vielä liimattu paikalleen, koska tapetitkin puuttuu.

1175875.jpg

Portaat eivät ole vielä paikallaan, sillä en ole varma yritänkö jotenkin korjailla noita suttuja :(

1175879.jpg

Tapetoimiseen käytin oikeaa boordiliimaa. Sehän oli tietysti liian tujua tavaraa noiden nukkekodin tapeteiden kiinnitykseen. Olen itse opiskelemassa rakennusalalle ja tykkään tapetoida 1:1 kohteita niin, että liisteröin ensin seinän, sitten vedän siihen tapetin kiinni. Näin tein sitten tietysti 1:12 myös... Myöhemmin sitten otin selvää, että nukkisten tapetit on tapana vetyttää hetken ennen paikalleen laittoa. Ai, siitä siis johtuu että moneen kohtaan tuli inhottavia ruttuja! Nooh.. keksitään siihen päälle sitten jotain :)

1175963.jpg

Tässä ovat tähän mennessä valmiiksi tapetoidut huoneet.

1175970.jpg