Pitkästä aikaa tulee jotain uutta. Sain viikonloppuna tapetoitua ruokasalin ja makuuhuoneen tapetoimattomat seinät. Tapetoin ihan oikealla tapetilla, joten oli taas helpompaa hommaa pelleillä tuon liisterin kanssa. Makuuhuoneesta päätin tehdä vaalean, että sinne saa sitten luotua tarpeen vaatiessa hempeän tunnelman ;) Tai ehkä sinne tuleekin jotain ihan muuta... Mutta tarkoitus on että makkarista tulee aika vaalean sävyinen. Porrashuoneen puolelta vedetty sähköjohto näkyy hieman tapetin alta, mutta eiköhän seinille kerry pikkuhiljaa tavaraa sen peitoksi :)

1426893.jpg

Toinen tapetoimani huone oli siis ruokasali, sekin oikealla tapetilla jossa on iso kuvio. Minusta siitä tuli todella hienon ja näyttävän näköinen, se näyttää seinään maalatulta kuviolta. Epäröin ensin, laitanko kyseistä tapettia joka seinälle, kun ajattelin että tulee turhan villi. Mutta kun leikkasin ikkuna-aukon pois ja oven, niin siitähän tuli oikein hyvä, kun kuvion määrä väheni. Tässä kuvaa juuri tapetoituna ja sitten listoitettuna. Lattialistoja siis laittelin myös paikoilleen sen verran mitä nyt pystyi ja oli listaa.

1426861.jpg

Piti sitten ennen kuvausta mennä unohtamaan tuonne alimpaan porrashuoneeseen valaistussuunnitelma-paperi ja liisteripurkin kansi.. :(

1426862.jpg

Millaisethan verhot näihin upeisiin erkkeri-ikkunoihin laittaisi... Ja millaiset sitten ruokasalin tunnelmaan tulee sopimaan?

1426870.jpg

Keittiökin sai listat:

1426865.jpg

1426880.jpg

Tässä vaiheessa sitä nyt ollaan sitten menossa. Vielä pitäisi saada tapetoitua kylppäri ja pukutila, sekä harrastehuone. Eteenpäin ei tosin pääse, ei ole tapetteja eikä lamppuja joiden johdot pitäisi piilottaa tapettien taakse. Harrastehuoneeseen kaavailen maisematapettia, pitäähän sellainen nyt olla, että tulee varsinainen tyylien sekamelska tästä kodista. Sehän on sitä vintagea :) Tänne nyt tulee muutenkin yhdistymään perinteisiä huoneita, kun ruokasali, perinteisempine huonekaluineen, uudemman aikaisiin huoneisiin mukavuuksineen. Esimerkiksi keittiöstä aion tehdä nykyaikaisen, harrastehuoneessa kotibaarin ja biljardin lisäksi kotiteatteri olisi makea... :)

Yritän ottaa kuvia savitöistä, joita tein nukkekotiin. En tiedä sitten että tuliko niistä lopulta liian pieniä. Ne ovat vielä maalaamattomia, kun en ole vielä saanut päätettyä niiden värejä.